Budapest Avantgarde

Fat Heat "Busó" falfestménye

2016. február 18. - Budapest Avantgarde

Nem első alkalommal választja témájának a Busójárást a graffiti művész Fat Heat. Új falfestményével ismét e különleges hazai tradíció előtt tiszteleg.

buso.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/fatheat (kép)

"Aki művészettel foglalkozik, soha nem ülhet a babérjain" - Interjú Szarvák Antal képzőművésszel

Antival 2011-ben készítettem utoljára interjút. Akkor még Nyíracsádon élt és dolgozott; főállásban földrajzot és természetismeretet tanított a Nyíracsádi Ady Endre Általános Iskolában, munka mellett pedig képzőművészként tevékenykedett. Anti elég sikeres évet tudhatott magának művészeti vonalon a 2011-es évben; a számos hazai kiállítása és egy különdíj mellett alkotásaival több ízben bemutatkozott külföldön is, mégis, ahogy telt-múlt az idő, ő egyre kevesebb aktivitást mutatott, mígnem az utóbbi hónapokban végre ismét elkezdtek felpörögni körülötte az események, épp ezért időszerűnek tartottam egy újabb interjút készíteni vele.

- Milyen változások történtek veled, amiért a művészetedben hosszabb ideig voltál inaktív?

- Főként magánéleti változások, amelyek épp a művészeti életben vetettek vissza, mert sokkal inkább a munkára és a pénzkeresetre kellett koncentrálnom, mint az alkotásra, de a lendület most is töretlen, hiszen ugyanúgy egy cél felé haladok; hogy a művészetemet meg tudjam mutatni és beteljesedjen. Azonban két évvel ezelőtt újra beleerősítettem, kezdve azzal, hogy munkahelyet váltottam és elköltöztem Nyíracsádról. Jelenleg Budapesten dolgozom a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolában, mint rajztanár, amely nagy változást jelentett a munkámban, hiszen előtte földrajzot és természetismeretet tanítottam, most viszont, ha már művészkedek - ha fogalmazhatok így - akkor mellette a tanításban is ugyanezt tehetem, mert a vizuális kultúra oktatásával foglalkozom. Úgyhogy ez egy nagyon-nagy váltás volt és egy újabb lökést adott afelé, hogy ismét elkezdjek koncentrálni a művészetre és az alkotásra.

szarvak-antal-portre-01.jpg

Tovább

Az NDK Csoport "Facebook, lájkok, szelfik - Köztünk élő társas magány" című kiállítása a D17 Galériában

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Deák17 Galéria soron következő kiállítását, melyen a debreceni NDK - Neue Debreczenische Kunst - művészcsoport által meghirdetett országos pályázatára beérkezett legjobb diákmunkák, illetve a csoport által meghívott kortárs alkotók, témára reflektáló művei tekinthetők meg.

Helyszín: Deák17 Galéria - 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Megnyitó: 2016. február 19. 18:00h
Facebook event

A kiállítás megtekinthető: 2016. március 27-ig
Nyitva tartás: K-P: 10:00 - 18:00h, SZ: 09:00 - 13:00h

ndk-facebook-szelfi-060219.jpg

Tovább

Soós Nóra

Válogatást láthattok Soós Nóra festőművész munkáiból. Nóra a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett 2004-ben. Az egyetemi évek alatt a müncheni Akademie der Bildenden Künste egyetem ösztöndíjas hallgatója. 2004-ben Glatz Oszkár Díjat és Herman Lipót Díjat, 2005-ben STRABAG Festészeti Díjat, 2008-ban Junior Prima Díjat kapott. Számos hazai kiállítása mellett az utóbbi időben New Yorkban, Párizsban, Genfben, Bécsben, Lienzben voltak láthatók képei.

soos-nora-01.jpg

Tovább

Tony Fork's Pro Sprayer

Kast, Koen és Fork a hétvégén a III. kerületi skatepark legálfalára készítette el idei első közös falfestményét. A koncepciót gyerekkoruk kedvenc játéka, a Tony Hawk's Pro Skater ihlette. Fork elmondása szerint nagy hatással volt rá a program mind zeneileg és vizuálisan egyaránt. Fork tavaly ünnepelte 30. születésnapját, így a témához kapcsolódóan szintén 30. évfordulóját töltő "Screaming Hand"-et is beépítette a rajzába. Koen egy görkorist festett, mert tinédzserként őt is elkapta a feeling és próbálkozott ezzel a sporttal a 90'-es években. Kast gördeszkás karaktere mellé festett egy AFX közös rajzot is Forkkal, mivel csapatuk az Apocalypse Fanatix idén ünnepli 15. születésnapját. 

Tovább
süti beállítások módosítása