Budapest Avantgarde

Beat This! Sunday Mixtape #002

2016. június 19. - Budapest Avantgarde

saimonse-hello-strange-podcast-135.jpg

Majmok az Óbudai Gázgyár területén

A CityMatiné szervezői, valamint Tripo és Vaza kolléga jóvoltából egy csapat lelkes művész lehetőséget kapott, hogy kidekorálhassák az Óbudai Gázgyár egyik elhagyatott és omladozó épületét a soron következő CityMatiné díszleteként. Az alapkoncepció a méltán klasszikussá vált Majmok Bolygója sci-fi kalandfilmre épült, így a téma adott volt mindenki számára: majmok. A CityMatiné programsorozat idei harmadik, Planet of the MatinApes-re keresztelt eseménye ismét nagyszabású bulinak ígérkezik most szombaton.

Helyszín: Óbudai Gázgyár - 1031 Budapest, Gázgyár utca
Időpont: 2016. június 18. szombat
Facebook event

A bulival kapcsolatos legfrissebb információkat keressétek a CityMatiné Facebook oldalán, vagy az esemény alatt, de nézzétek meg alább a festményekről készült fotókat is.

planet-of-the-matinapes-04.jpg

Tovább

Krétarajzok és feliratok a városban

Mostanra már biztos sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miért van tele a város színes és gyermeteg krétarajzokkal? Talán egy elszabadult óvodás kiscsoport rajzolja tele ákom-bákommal Budapest utcáit, vagy netán egy még ismeretlen politikai párt folytat gerilla kampányidőszakot? Nos, elárulom, egyik sem (ki hitte volna!). A megoldás pedig sokkal egyszerűbb, mint azt hinnénk.

A krétarajzokat Petikid, egy fiatal budapesti utcaművész készíti, aki, személyes véleményem szerint, igazán eredetit alkotott. Szándékosan naiv rajzokkal és feliratokon keresztül kommunikál, melyekben humor és irónia keveredik keserűen édesen. A képek önmagukban szórakoztatóak, de a mögöttes tartalom a legtöbbször valós és olykor szomorú társadalmi tükörképet fogalmaz meg. Kivétel a robotos rajzok. Azok szimplán cukik.

petikid-01.jpg

Tovább

Tetoválások művészi szinten: Carlos Breakone

Következzen néhány művészi tetoválás Mesterházy Károly aka Carlos Breakone tervezőgrafikus, tetováló- és graffiti művész munkáiból. Breakone a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, jelenleg Budapest egyik legmenőbb tetováló stúdiójának, a Fine Heart Custom Ink csapatának tagja.

breakone-tattoo-01.jpg

Tovább

VOID "Always Drawing Lines" című kiállítása a Medence Csoport alkotóműhelyében

A népszerű street art fenegyerek és képzőművész VOID hét év után ismét egyéni kiállítással jelentkezik.

Helyszín: Medence Concept Store - 1093 Budapest, Pipa utca 4.
Megnyitó: 2016. június 9. 19:00h
Facebook event

A kiállítás megtekinthető: 2016. július 9-ig

void-alwaysdrawinglines-160609.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása