Budapest Avantgarde

Bakos Zsuzsi a.k.a. iamsuzie

2017. február 28. - Budapest Avantgarde

Válogatást láthattok iamsuzie, azaz Bakos Zsuzsi grafikus munkáiból. Zsuzsi az egri Vizuális Művészeti Intézet hallgatójaként végzett 2015-ben, elsősorban az illusztráció és a tipográfia területén érdekelt, de falfestményeivel is egyre gyakrabban lehet találkozni, stílusa üde színfolt (nemcsak) a hazai és nemzetközi street art kultúrában. A múlt évi Színes Város Fesztivál egyik felkért művészeként az Erzsébet híd budai oldalának pillérjeire festett.

bakos-zsuzsi-22.jpg

Tovább

Gyémántrablástól az időutazásig

Első pillantásra találomra egymás mellé halmozott kacatok, valójában talált tárgyak jól átgondolt kompozícióival elmesélt izgalmas történetek. Vörös Miklós fotói a Faur Zsófi Galériában láthatók.

Egy megrepedt, munkavédelmi sisak, fél pár kesztyű, mérőszalag, egy szebb napokat is látott rádiósmagnó, meztelen nős kártya, feles üveg és cigarettás doboz. És mindez egy festékfoltos hullámpapíron. A kép címe: Üzemi baleset. Ebből a képből is - mint a kiállítás összes többi darabjából - hihetetlen erő sugárzik. Szinte látjuk magunk előtt a sisak gazdáját, amint felhajtja a napindító tömény boldogságot, majd hanyagul rágyújt. Látjuk őt az állványon dolgozni, megbotlani, majd a mélybe zuhanni, és halljuk a rádiós kívánságműsort elnyomó csattanást is.

07_voros_miklos_talalt_targyak-uzemi_baleset.jpg

Tovább

Tripsánszki Dávid "Portrék Szabadon" című kiállítása a Mazel Tovban

"A Tripo portrék szabadon nem csak egy kiállítás. Betekintés egy kortárs festő mindennapjaiba. Bejárás egy elkülönített álomvilágba. Egy kérdésfelvetés, hogy hol tart és hol van helye a művészetnek, vagy akár egy festőnek. Csak az alkotás, vagy maga a festő eszmei szerepvállalása is részét képezi-e az elkészült műveknek? Ezeket a folyamatokat szeretném tesztelni azzal a módszerrel, hogy a kiállítás ideje alatt maga a Mazel Tov lesz a műtermem. Beköltözöm, és ott fogok alkotni. Szeretném kitárni a kapukat, ember közelebbivé tenni a képeket és magát az alkotót, jó magamat. A kiállítást menetét kronológiailag megfordítottam. Kész összképet szinte csak a kiállítás utolsó napjaiban lehet majd látni, az ott készült munkákkal és egy záróeseménnyel összekötve." (Tripo) - További részletek a Facebook eventben olvashatók.

Helyszín: Mazel Tov - 1073 Budapest, Akácfa utca 47.
Megnyitó: 2017. február 21. 19:00h
Facebook event

tripo-portrekszabadon-170221.jpg

A rendezvény ideje alatt minden kedden alkotói estek kerülnek megrendezésre, ahol helyet kapnak a Tripo által preferált dj-k, zenészek, akikkel közösen fog hozzátenni a Mazel Tov atmoszférájához.

Utcaművészet Prágában két Tankovna között

Kata barátnőmet a szülinapja alkalmából megleptem egy prágai utazással és bár tudtuk, hogy néhány nap alatt szinte lehetetlen alaposan felfedezni a várost, mégis próbáltuk kihozni belőle a legtöbbet, szerintem sikerült. A főbb turista útvonalaktól mentes városnézés és az autentikus kocsmák látogatása között igyekeztünk dokumentálni egy keveset az utcai művészetből is. Matricában és plakátban igen gazdag és színvonalas a felhozatal, például nagyon sok utcatábla és ereszcsatorna rogyásig van pakolva. A legnagyobb meglepetés viszont nemsokkal az érkezésünk után történt, amikor is az Arany Tigrisből kilépve a bejárattal szemközti falon egy Petikid matricára lettünk figyelmesek, majd két sarokkal odébb, miközben tacskóztunk át a következő kocsmába egy Halr-be is belefutottunk. Dani haverom szerint "Kellene egy 'Halló Halr' infó vonal, ahová betelefonálhatsz, ha találsz egy utcát, amiben még nincs". Word! Szóval hoztam néhány fotót, remélem tetszeni fog.

praga-01.jpg

Tovább

Klasszikus lemezek ruhákon és plakátokon

Az ifjú budapesti grafikus és street art művész Pubberoner legújabb kollekciója a zene és vinyl szerelmeseinek készült. A hagyományos technikával nyomatott Liszt Ferenc, Bach és Haydn vinylek ruhákon és szignózott, számozott plakátokon térnek vissza mai digitális világunkba. Limitált mennyiség mindenből, amíg a készlet tart.

A teljes kollekció itt érhető el: www.facebook.com/pubberoner

pubberoner-vinyl-collection.jpg

süti beállítások módosítása