Budapest Avantgarde

Meeting Of Styles Hungary 2017

2017. augusztus 13. - Budapest Avantgarde

Az év legnagyobb graffitis rendezvénye, a Meeting Of Styles Hungary, több mint 50 művész közreműködésével idén augusztusban két napra ismét Magyarországra érkezik.

Helyszín: 1185 Budapest, Május 1. tér (Szemeretelep Vasútállomás)
Időpont: 2017. augusztus 19 - 20.
Facebook event

A rendezvény első napja afterpartyval folytatódik az Ellátó Kertben.
Facebook event

NEMZETKÖZI művészek:
HNRX (Ausztria) - TOREN (Spanyolország) - LA FRANZ (Olaszország) - BRUS (Olaszország) - BIMS (Franciaország) - SOTEN (Dánia) - SKOR (Kanada) - ZETA (Svájc) - YSAR (Svájc) - PAUSER (Cseh Köztársaság) - NOMAD (Németország) - LOST (Románia) - HYDRA (Spanyolország) - RODE (Spanyolország) - DEMON (Szerbia) - MITES (Franciaország) - WÜNA (Kanada) - SKETCH (Ausztria) - RECIS (Románia) - SEONE (Svájc) - KEIB (Svájc) - AZRAM (Szlovénia) - BORIZ (Szlovénia) - GLOW (Bulgária) - RATE (Bulgária) - CASE (Ausztria) - HRVB (Németország) - OMSK (Németország)

HAZAI művészek:
REG - KAOS - IDAR - BALKO - OMEGA100 - BASE - CRAPE - FAT HEAT - MR. ZERO - LEHEL - ANGEL - FORK - BOGÁR - VOID - HOEK - INPH - GOIR - OBRUT - TASK - OZOE - BRONK - TEYL - PIKE

mos_170819.jpg

Hajléktalanszálló homlokzatát festették újra graffiti művészek

Egy, a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott hajléktalanszálló homlokzatát festették újra graffiti művészek. A kezdeményezés, hogy minőségi rajzokkal fednék le az összefirkált falakat, a grafikus és graffiti művész Fork4 érdeme, akinek ötletét hamar jóváhagyta a Szervezet, sőt, teljesen szabad kezet adott a festéshez. Az önkéntes dekorálásban Koen, Apse, Olay, Kast és Nyeste Lehel vett még részt.

Kérlek, támogasd Te is az Otthont! Bármilyen civil vagy céges felajánlásnak örülnének, lehet ez étel, ruhák vagy eszközök. A szállón olyan hajléktalanok élnek, akik időskori súlyos betegségekben szenvednek vagy végtag hiányuk van, így az utcán nem tudnának egy telet sem túlélni. Az Otthon szerény körülmények között működik, állami támogatás hiányában kizárólag magukra és lakossági segítségre számíthatnak, ezért minden segítség jól jön, szükségük is van rá. Ha szívesen támogatnád az Otthont, kérlek, keresd fel Őket a következő telefonszámon: +36 30 361 3502 

Köszönet a Művészek és jómagam nevében is!

FIGYELEM! A helyszín nem legális graffiti fal, engedély nélkül festeni tilos! A kár helyreállítás és dekorációs festés egyszeri engedéllyel történt.

Tovább

Nemes Anita a.k.a. Nemessis

Válogatást láthattok Nemessis, azaz Nemes Anita grafikus és illusztrátor munkáiból, aki felkeresésemre volt olyan lelkes és saját maga fogalmazott meg egy rövid bemutatkozó leírást, melyben pályájának alakulásáról, első Budapest ihlette grafikáinak születéséről és a legaktuálisabb projektekről mesél.

nemessis-fessbp-02.png

"Pályám elején évekig tervezőgrafikával és tipográfiával foglalkoztam, a MOME Tipo tanfolyamán végeztem. A rajz mindig ott volt valahol a háttérben, de évekig hallgatott, csak akkor vettem elő a ceruzám, amikor feltétlen szükséges volt. Pár éve úgy jött vissza a rajzolhatnék, mint a villámcsapás, így a megrendeléseim mellett ekkor kezdtem el dolgozni a saját grafikáimon is, amihez a körülöttünk felépült város sokféle építészeti stílusa vezetett.

Tovább

Typo Bar nyitóbuli és Nikon One kiállításmegnyitó

Bár, kávézó és művészeti galéria. Hosszas építkezés és egy próbaüzem után végre hivatalosan is megnyitja kapuit a Typo Bar, mely új és üde színfolt a romokban heverő Blaha Lujza téren, a szebb napokat is megélt Corvin Áruház tövében. A megnyitó eseményen DJ Slow és Mr. MSTRS gondoskodik a talpalávalóról, a welcome drinkek hörpölése közben pedig Nikon One graffiti művész és illusztrátor grafikáit csodálhatjuk meg személyesen, testközelből.

Helyszín: Typo Bar - 1085 Budapest, Stáhly utca 14.
Megnyitó: 2017. május 11. 18:00h
Facebook event

170511-nikonone-typobar.jpg