Budapest Avantgarde

Miss KK babái ismét Budapest utcáin

2018. március 20. - Budapest Avantgarde

Miss KK visszatért, és mint Zorro az éj leple alatt, ismét nyomot hagy Budapest utcáin. A város kopottas falairól újra ránk kacsintanak a street art művész népszerű babái. És bár alkotójuk jobban szereti, amikor az emberek az utcán látják a babáit, mint interneten, azért azt elismeri, hogy egy közösségi oldal számos további előnnyel bír: "Be tudom jelölni a divattervezőket, akiknek a ruhái vannak a babán, és már többen is lájkolták, sőt voltak akik meg is osztották a saját oldalukon a fotómat." - fűzte hozzá Miss KK.

Miss KK az Instagramon - https://www.instagram.com/misskk_budapest/

misskk-19.jpg

Tovább

Wolsky András

Válogatást láthattok Wolsky András festőművész munkáiból. András a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és intermédia szakán végzett 1996-ban. 1996-1998 között posztgraduális tanulmányokat folytat. Az egyetemi évek alatt a salzburgi Sommerakademie, a Párizsi Magyar Intézet és a Római Magyar Akadémia ösztöndíjas hallgatója. 2002-ben Barcsay-díjat kap. Számos egyéni és csoportos hazai kiállításon túl munkái láthatók voltak többek között Párizsban, Rómában, Bécsben és Moszkvában is.

wolsky-andras-01.jpg

Tovább

Urban Positive - Kortárs művészeti kiállítás a LATARKA-ban

Az Urban Postivie kiállítás a városi területek hangulatát szeretné megragadni három kortárs művész, Juraj Florek, Stefan Osnowski és Juraj Toman munkái által.

Helyszín: LATARKA Galéria - 1061 Budapest, Andrássy út 32.
Megnyitó: 2017. november 8. 19:00h
Facebook event

juraj-florek.jpg

Juraj Florek

Miután Nikon One bejárta Magyarország legszebb tájait, sorozatot készített a tájakra jellemző állat- és növényvilágról

A graffiti művészből illusztrátorrá avanzsált Nikon One nem csupán a művészetnek él, de szenvedélyes túrázó hírében is áll. Nikon az elmúlt évek során bejárta Magyarország legszebb tájait, az élményei alapján pedig csodálatos rajzokat készített a tájakra jellemző állat- és növényvilágról. A sorozatot nemrég publikálta 'Magyarország természetföldrajzi tájai' címmel.

nikonone-tpgoh-01.jpg

A túzok (Otis tarda)

Tovább

Polish Urban Art - Lengyel művészek Budapesten

Szeptember első hetében nyílik lengyel urban art művészek munkáiból kiállítás a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria és a Színes Város szervezésében. Az illusztris kiállító művészek közül a legtöbben első alkalommal látogatnak fővárosukba, de akad köztük olyan alkotó is, aki már megfordult Budapesten az elmúlt évek során. Cekas, Chazme és Sepe munkáit tűzfalakon láthatjuk a belvárosban, Probert Proch festményei a 2011-es Urban Tactics kiállításon szerepeltek, M-Cityvel pedig a 2013-as Burn Yard Budapest rendezvényen találkozhattunk személyesen.

Helyszín: D17 Galéria - 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.
Megnyitó: 2017. szeptember 7. 17:00h
Facebook event

A kiállításon szereplő művészek: Bezt, Cekas, Chazme, Czarnobyl, Finer, Kamil Kuzko, Lump, M-City, Monstfur, NAWER, Paweł Ryżko, Proembrion, Robert Proch, Sainer, Seikon, Sepe, Zbiok

A kiállítás megnyitja: Nádudvari Noémi a Színes Város Fesztivál művészeti kurátora, Cezary Hunkiewicz a Brain Damage Galéria kurátora / Kurátor: Cezary Hunkiewicz 

A kiállítás megtekinthető 2017. október 7-ig.

polishurbanart_170907.jpg

Tovább

Meeting Of Styles Hungary 2017

Az év legnagyobb graffitis rendezvénye, a Meeting Of Styles Hungary, több mint 50 művész közreműködésével idén augusztusban két napra ismét Magyarországra érkezik.

Helyszín: 1185 Budapest, Május 1. tér (Szemeretelep Vasútállomás)
Időpont: 2017. augusztus 19 - 20.
Facebook event

A rendezvény első napja afterpartyval folytatódik az Ellátó Kertben.
Facebook event

NEMZETKÖZI művészek:
HNRX (Ausztria) - TOREN (Spanyolország) - LA FRANZ (Olaszország) - BRUS (Olaszország) - BIMS (Franciaország) - SOTEN (Dánia) - SKOR (Kanada) - ZETA (Svájc) - YSAR (Svájc) - PAUSER (Cseh Köztársaság) - NOMAD (Németország) - LOST (Románia) - HYDRA (Spanyolország) - RODE (Spanyolország) - DEMON (Szerbia) - MITES (Franciaország) - WÜNA (Kanada) - SKETCH (Ausztria) - RECIS (Románia) - SEONE (Svájc) - KEIB (Svájc) - AZRAM (Szlovénia) - BORIZ (Szlovénia) - GLOW (Bulgária) - RATE (Bulgária) - CASE (Ausztria) - HRVB (Németország) - OMSK (Németország)

HAZAI művészek:
REG - KAOS - IDAR - BALKO - OMEGA100 - BASE - CRAPE - FAT HEAT - MR. ZERO - LEHEL - ANGEL - FORK - BOGÁR - VOID - HOEK - INPH - GOIR - OBRUT - TASK - OZOE - BRONK - TEYL - PIKE

mos_170819.jpg