Budapest Avantgarde

Tripsánszki Dávid "Dualitás" című kiállítása a Szatyor Art Space-ben

2016. november 21. - Budapest Avantgarde

"A kiállítás a street art talajából táplálkozó kortárs festő, Tripsánszki Dávid András aka Tripo, Kő-Szín-Tér Nemzetközi Kőszobrász és Festő Művésztelep keretein belül készült képeit mutatja be, melyeket a 2016-os európai menekültválsággal kapcsolatos személyes élményei inspiráltak. Jellegzetes képi világa egyszerre épít a pop-art-ra, Pollock akcióművészetére és a rézkarc gesztusaira. Az irányított káosz, mely különböző repesztési, csorgatási és más akcióművészetre jellemző technikákkal jön létre, teremt részletgazdag alapot a rézkarc karakterisztikáit mutató portrépárosoknak, melyek mind valamely formában az empátiával foglalkoznak."

Helyszín: Szatyor Art Space - 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.
Megnyitó: 2016. november 22. 19:00h
A kiállítást megnyitja: Süveg Márk
Facebook event

tripo-dualitas-161122.jpg

"A megnyitó utáni három napon a festő 13:00 és 21:00 óra között egyfajta nyitott műteremként használva a kiállítóteret "élőben" fest és személyesen mutatja be kiállított festményeit. Az esemény ideje alatt a Szatyor Art Space-ben adománygyűjtést szervezünk. A rászoruló gyermekek részére szánt jó állapotú ruhák és cipők az Age of Hope-on keresztül jutnak majd el oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk."

Utcai Dávid

Válogatást láthattok Utcai Dávid festőművész "Cosmic Greeting Cards" című sorozatából. Dávid a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett 2003-ban. 1996-ban Rácz László Díjat kap, 2012-ben a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány ösztöndíjában részesül. Rendszeresen kiállít itthon és külföldön. Dávid ars poeticájában ekképp fogalmaz művészetéről: "Festészetem a kor tükre. Művészetem szivacsként szippant magába minden hatást. Irodalom, zene, film ugyanolyan fontos számomra, mint egy jó beszélgetés, zajok, vagy az elsuhanó táj látványa az autó visszapillantó tükrében…"

utcai-david-01.jpg

Tovább

Barabás Zsófi

Válogatást láthattok Barabás Zsófi festőművész olajfestményeiből. Zsófi a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika, vizuális nevelés és festő szakán végzett 2004-ben. Az egyetemi évek alatt a frankfurti Fachhochschule, majd a salzburgi Sommerakademie ösztöndíjas hallgatója. Számos hazai kiállítása mellett Londonban, Helsinkiben, Rómában, Tallinnban és Tokióban is láthatók voltak munkái az elmúlt években.

barabas-zsofi-07.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása