Budapest Avantgarde

Budapest Street Art _ #002

Szubjektív street art fotódokumentum sorozat

2018. április 25. - Budapest Avantgarde

Szubjektív street art fotódokumentum sorozat.

bp-streetart-nyitokep-002.jpg

Tovább

Graffiti jam a Filatorigát legálfalnál - FILA Graff Jam

Április utolsó szombatján egész napos ingyenes programon vehettek részt a graffiti és a hip-hop jegyében, Magyarország talán leghíresebb és legrégebbi legális graffiti falánál. A FILA Graff Jamen 35 alkotó számára biztosít a szervező csapat festési lehetőséget a nagy falon, de marad hely azoknak is, akik a helyszínen nevezés nélkül szeretnének bekapcsolódni a festésbe. Meghívott DJ-k gondoskodnak a zenéről egész nap, továbbá jönnek Food Truckok is, hogy senki ne maradjon étel és ital nélkül. A fiatalabb generáció pedig stencil és graffiti workshopon nyerhet betekintést a graffiti világába és próbálhatja ki a különféle eszközöket és technikákat.

Graffiti jam start 10:30
Line up:
ALICE / LATOR / RIFLE / ELOY / JAPON / CYCLE / MONE / OMEGA / EMER / PIOR / RALLiE / TEEK / RUBEL / BALKO / CIME / KHERS / SKEC / KURVA / RULES / KAOS VS ZOEL / ZORD / SMALK / BULSH / TEIL / REST / TASK / TERX / PIANO / MIDE / HAREK / BOZK / GOER / TOWER / PILOSIO / AWOR / COKES / RUPA / GOSPE / GOTH / BOGÁR / KET / ZEST / MASH / / OLAY / VOID / ÁBRA / FHEZ / AMEAL / MELOH-SOLICE / ZCAD / NEMK / METS / SETYS / TIME / BENZER + MILFORD / SIRE / PASO / BITO / MJ ART / SHEK / SIMON / SLOMO / MAZER / ZEUS / INTEX / BXBOR

Zenei line up:
10:00 - 12:00: Rawmatik
12:00 - 14:00: Kool Kasko & Györemix!
14:00 - 16:00: Karcosok Klubja
16:00 - 18:00 Hmad- Die Hard Music

Helyszín: Filatorigát legál graffiti fal, H5 Filatorgát HÉV megálló - 1033 Budapest, Ladik utca
Időpont: 2018. április 28. szombat
Facebook event

180428-filagraffjam.jpg

Óriásplakát művészet Szegeden

A Senkinek Sem Art művészcsoport tagjai és független művészek festettek és nyomtattak molinókra, amelyeket óriásplakát felületekre helyeztek el nyolc különböző helyen a városban. A kezdeményezés a Magyar Kétfarkú Kutya Párt RÓSÁNÉKATÉKA (Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap) pályázat támogatásával valósult meg.

Tovább

Tiltott Absztraktok - A budapesti Zuglói Kör tiltott művei

"A művészettörténet sokat elemezte már a '60-as évek végének nagy csoportos kiállításain (Stúdió, IPARTERV, Szürenon) testet öltő progresszív képzőművészeti irányzatokat, köztük a non-figuratív alkotók tűrt-tiltott műveit. A közvetlen előzményeket viszont még mindig sűrű homály fedi. Az Art+Text Budapest és a Tiltott absztraktok c. filmet készítő Bánki Ákos kiállítása feltárja a francia informel hatása alatt megszülető első budapesti absztrakt festészeti iskola rejtett kincseit: a Zuglói Kör (1958–1968) tiltott műveit. A kiállítás azt a kulcsfontosságú művészettörténeti pillanatot járja körül, amikor a '60-as évek első felében a magyar képzőművészet, nyugati reprodukciók és fordításos elméleti szövegek hatására megtagadta a valóságleíró realista receptúrákat és átlépett az absztrakt festészet – akkor még illegális – birodalmába." (forrás: bpartweek.hu)

Helyszín: Art+Text Budapest - 1054 Budapest, Honvéd utca 3.
Időpont: 2018. április 4-27. - A kiállítás a Budapest ArtWeek keretén belül tekinthető meg.
Facebook event

180417-tiltott-absztraktok.jpg

Steel City Graffiti Jam 4

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Acélvárosban a tavaszindító Steel City Jamet. Az élő festés mellett gördeszka versennyel és roller jammel is készülnek a Skate Day Miskolc szervezői. A talpalávalót Györemix! szolgáltatja.

Helyszín: Factory Sport Aréna - 3533 Miskolc, Vasgyári út 43.
Időpont: 2018. április 7. 10:00 - április 8. 04:00
Facebook event

180407-steel-city-jam-4.jpg