Budapest Avantgarde

Krétarajzok és feliratok a városban

2016. június 14. - Budapest Avantgarde

Mostanra már biztos sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon miért van tele a város színes és gyermeteg krétarajzokkal? Talán egy elszabadult óvodás kiscsoport rajzolja tele ákom-bákommal Budapest utcáit, vagy netán egy még ismeretlen politikai párt folytat gerilla kampányidőszakot? Nos, elárulom, egyik sem (ki hitte volna!). A megoldás pedig sokkal egyszerűbb, mint azt hinnénk.

A krétarajzokat Petikid, egy fiatal budapesti utcaművész készíti, aki, személyes véleményem szerint, igazán eredetit alkotott. Szándékosan naiv rajzokkal és feliratokon keresztül kommunikál, melyekben humor és irónia keveredik keserűen édesen. A képek önmagukban szórakoztatóak, de a mögöttes tartalom a legtöbbször valós és olykor szomorú társadalmi tükörképet fogalmaz meg. Kivétel a robotos rajzok. Azok szimplán cukik.

petikid-01.jpg

petikid-02.jpg

petikid-03.jpg

petikid-04.jpg

petikid-05.jpg

petikid-06.jpg

petikid-07.jpg

petikid-08.jpg

petikid-09.jpg

petikid-10.jpg

petikid-11.jpg

petikid-12.jpg

petikid-13.jpg

petikid-14.jpg

petikid-15.jpg

petikid-16.jpg

petikid-17.jpg

petikid-18.jpg

petikid-19.jpg

petikid-20.jpg

petikid-21.jpg

petikid-22.jpg

A fotókat Untsch Kata készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://bpavantgarde.blog.hu/api/trackback/id/tr178806992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása