Budapest Avantgarde

Falfestmény az óceáni műanyagszennyezés ellen

2018. június 05. - Budapest Avantgarde

Az Föld műanyag szennyezettsége vitathatatlanul az egyik legsúlyosabb globális problémák közé sorolható, főként az óceáni és tengeri műanyaghulladék mennyisége félelmetes, melynek jelentős csökkentésére azonnali és radikális beavatkozásra van szükség. E világszintű problémára reflektált közös falfestményével három hazai street art művészünk, Suzie, Coke és Void, mely a Környezetvédelmi Világnap alkalmából igazán aktuális témaválasztás volt.

suzie-coke-void-octopus-01.jpg

Tovább

The MNU Story - Németh Zoltán pop up kiállítása az A.P.A. Művészeti Központban

Németh Zoltán / MNU, Salgótarján szürke és romos utcáiról indult 1996-ban, mint másodgenerációs graffiti művész. A kezdeti évek láthatóan - egészen máig - végig kísérték munkásságát. Az alkalmazott grafika világába 2001-ben csöppent bele, amikor Budapestre költözött. Illusztrációk, rendezvények, arculatok tervezésével kezdett foglalkozni, ami határozott lökést adott, hogy átléphesse a graffiti korlátait és egy igazán sokoldalú képzőművész is válhasson belőle, anélkül, hogy a gyökereit hátra hagyná.

Jellegzetes stílusának fejlődésével egyidejűleg, munkái egyre nagyobb elismerést nyertek mind művész, mind üzleti körökben. Ha egy szóval kellene jellemezni munkásságát, azt mondanánk: kiegyensúlyozottság. Ha kettővel: tökéletes kiegyensúlyozottság. MNU mindig megtalálja a módját, hogyan lehet az ügyfél/projekt igényeit tökéletes egyensúlyba hozni a saját, kreatív önkifejezési igényével. Állítása szerint ennek oka, hogy minden inspiráció. "Legyen szó egy zenei fesztivál plakátjáról, képzőművészeti projektről vagy szabadkézi rajzról, mindenhol a kihívást látom. Nyitott vagyok, különböző anyagokkal és technikákkal kísérletezem, hogy mindig valami új FLOW-t hozzak a házba!" (forrás: facebook.com)

Helyszín: APA / Ateliers Pro Arts - 1085 Budapest, Horánszky utca. 5. 
Megnyitó: 2018. június 7. 16:00 óra
Megtekinthető: 2018. június 7 - 10.
Nyitvatartás: csütörtök - péntek 16:00 - 22:00, szombat 13:00 - 22:00
Facebook event

180607_the_mnu_story.jpg